Скільки Е-добавок ви з'їли сьогодні?

3093

Відомо близько 14 000 консервантів, стабілізаторів, барвників, які використовуються в харчовій індустрії. Кожен додає привабливість продукту, посилюючи його смак, запах, колір і термін зберігання. Приємно, але не корисно для здоров'я. Накопичені добавки можуть перетворитися у найважчі захворювання, такі як алергія, астма, діабет, рак, порушення серцево-судинної системи та ін. Тому, купуючи продукти, краще уважно вивчити упаковку і звернути увагу на наявність особливо небезпечних хімічних компонентів.

Особливо небезпечні добавки

Штучні барвники

Е-102 — жовтий синтетичний барвник. За своєю природою є кам'яновугільним дьогтем і відноситься до промислових відходів. Застосовується в морозиві, желе, пюре, супах, йогуртах, гірчиці і газованих напоях жовтих квітів всіх відтінків, цукерках, тортах. Також, часто, барвник Е-102 можна зустріти в консервованих овочах і фруктах.

Е-123 є аніонним барвником. Застосовуватися для фарбування натуральних і синтетичних тканин, шкіри, паперу і фенолформальдегідних смол. Викликає вади розвитку у плоду, має канцерогенні властивості.

Е-127 — блакитно-рожевий чи червоний барвник. Може застосовуватися в сухому печиві, зацукрованій вишні, бісквітах, оболонках для сосисок, а також для фарбування фруктових продуктів. Розвиває астму, гіперактивність, може мати шкідливий вплив на печінку, серце, щитовидну залозу, репродуктивну функцію, шлунок, має канцерогенний ефект.

Консерванти

Е-210, Е-211 зазвичай додають у соуси, пасти, кетчупи, супи, пюре, желе, мармелад, м'ясну і рибну продукцію, безалкогольні і алкогольні напої, консервовані овочі і фрукти. Викликають алергічні реакції.

Е-250 — нітрит натрію, використовують для додавання копченостям і ковбасам характерного рожево-червоного забарвлення. Цей консервант викликає рак кишечника.

Стабілізатори

Е422 — гліцерин, регулятор вологості. Використовується в кондитерських виробах. Гліцерин зневоднює організм. Тому його не рекомендують вживати людям, що мають захворювання нирок і серцево-судинної системи.

Е492 — емульгатор, стабілізатор, згущувач. Його використовують у шоколаді, глазурях, напівфабрикатах кексів. При передозуваннях, або систематичному вживанні може викликати збільшення печінки, внутрідольковий фіброз, затримку росту.

Смакові добавки

Е621 — глутамат натрію посилює смак і запах. Може використовуватися для маскування неякісної сировини. Викликає підвищений тиск, порушення роботи серця і нирок, виводить кальцій з організму.

Як очистити організм від токсинів?

Накопичені харчові добавки поступово перетворюються на шлаки і токсини, які закупорюють клітини, порушуючи обмін речовин і кровообіг. Нейтралізувати Е-добавки, вивести з організму шлаки допоможе натуральний сорбент лігнін, що міститься у Лактофільтрум® ЕКО. Він зв'язує і виводить з організму токсичні речовини, солі важких металів, алкоголь, бактерії. Завдяки наявності лігніну, Лактофільтрум® ЕКО сприяє очищенню печінки і нирок при порушеннях функціонування цих органів, знижує ймовірність появи алергічних реакцій. Другий компонент препарату — лактулоза. Це пребіотик, що допомагає відновити баланс власної корисної мікрофлори і зміцнити імунітет. Завдяки лактулоза препарат можна приймати 3-4 тижні і не бояться запорів. Комплексна дія Лактофільтрум® ЕКО допомагає очистити організм, налагодити роботу шлунково-кишкового тракту, а також посилити захисні сили організму.

В чому особливості Лактофільтрум® ЕКО:

  • очищає і виводить токсини з організму;
  • відновлює баланс мікрофлори кишечника і шкіри.

Джерело:
prodobavki.com, samlib.ru/g/gladishin_a_a/food_additives.shtml

НАЗАД