Пробіотики. Випробування красою

170

Пробіотики часто називають «хорошими бактеріями», що допомагають зберігати здоровий баланс корисних бактерій у травному тракті. У своїх семінарах про здорове харчування я часто використовую ці терміни, і кожен раз про них доводиться говорити, немов уперше. Та найкраще розповідати про пробіотики на прикладі власного досвіду.

Протягом двох тижнів, три рази на день, я приймала по дві таблетки «Лактофільтруму»: вранці натщесерце, в обід та перед сном. Такий курс пройшов досить легко. Оскільки мій раціон можна назвати досить здоровим - я вже давно не маю проблем із травленням. Тому для більш ефективного очищення мені не довелося особливо змінювати своє харчування. Упевнено можу сказати, що поліпшився стан шкіри. Вона помітно очистилася від дрібних запалень, але що більш важливо - вирівнявся її колір, і я практично перестала користуватися зволожувальними маслами і термальною водою. Крім того, не можна не сказати про вплив «Лактофільтруму» на вживання вина (інший алкоголь я просто не п'ю, а вино люблю). Навіть, якщо за вечерею траплялася пара келихів - на ранок я не відчувала жодного ефекту від алкоголю і завжди мала достатньо сил для ранкових занять спортом.

Із завершеним курсом і помітним навіть зовнішньо результатом детоксу, хочеться поділитися знаннями про дію пробіотиків. Попереду свята, а отже більше смачного та солодкого. Проте у солодкого є свої підводні камені. Вони допомагають нам не тільки проводити час смачно та покращують настрій, але, на жаль, і провокують зростання в товстому кишечнику (вибачте, кажу як є) одного типу дріжджів - Candida Albicans. Більше того, такі бактерії зазвичай поширюються в організмі. Вони накопичуються та викликають різноманітні захворювання, які лікарі між собою ласкаво називають «цукровою наркоманією». Прості вуглеводи, цукри, фрукти, кофеїн, сода та ін. - пробіотики дійсно можуть понизити негативний вплив сполук цих речовин. Вживаєш вранці на голодний шлунок і лікуєш дисбактеріоз. Авжеж це не справа двох днів, але якщо бути регулярним - результати не змусять довго чекати.

Також одними з найпоширеніших причин переходу на здорове харчування (або бажання змінити свій раціон на більш здоровий) бувають проблеми з травленням, захворювання, поганий стан шкіри. Зазвичай, спроба припинити їсти смажену картоплю або перейти на свіжовичавлені соки допомагає впоратися з проблемами лише частково або ненадовго. Щоб живити організм корисними речовинами, має бути хороша база. Інакше кажучи, спочатку слід очистити, зв'язати і вивести наслідки харчових звичок, що були накопичені роками, а потім, мов з чистого аркуша, починати формувати нові. Щоб позбутися неприємних відчуттів у ШКТ, я рекомендую збільшити споживання клітковини до 30-35 г у день. Такий крок, без впливу на обмін речовин, всього за кілька днів має покращити перистальтику кишечника. Існує два основних типи волокон: розчинні (пектин, слиз) і нерозчинні (целюлоза, геміцелюлоза). Розчинні «живлять», змащують і покращують прохідність у шлунково-кишковому тракті, а нерозчинні, мов щітка, зчищають зі стінок кишечника залишки їжі, шлаки, накопичені токсини та солі важких металів. Коли травлення трохи налагоджене, можна переходити до наступного кроку.

Слід сказати, що харчування значно більше впливає на стан і вигляд вашої шкіри, ніж те, яким ви користуєтеся кремом. Зовнішнє живлення клітин і живлення тканин зсередини - паралельні процеси, але не взаємозамінні. З такою проблемою зіштовхнулася і я. Уперше з сезонним прийомом пробіотиків я познайомилася кілька років тому, коли вивчала американські детокс-програми. Сьогодні ці препарати стали більш сучасними та комплексними. Таким є і випробуваний мною «Лактофільтрум», що діє не тільки як пробіотик, але і як сорбент, дезінтоксикант, що виводить з організму токсини, залишки лікарських препаратів та шкідливі продукти метаболізму. І я не припиняю радити приймати їх для поліпшення здоров'я та самопочуття як мінімум два рази на рік – під час зміни сезонів. Так що ж роблять ці хлопці?

- Пробіотики складають 3/4 імунної системи організму. Усі знають - те, що ми вживаємо, стає будівельним матеріалом для тканин і клітин організму. Саме від нашого харчування залежить те, чи будуть вони здоровими.

- У поєднанні з сорбентом лактобактерії швидко приводять до ладу стан шкіри. Вирівнюється баланс бактерій, регулюється обмін речовин, і шкіра починає «сяяти» зсередини.

- Поліпшується травлення. Зникають усі неприємні відчуття у шлунку і кишечнику. Пробіотики підтримують продукування ензимів білків та жирів (ліпази).

- Стимулюють вироблення вітамінів. У ШКТ лактобактерії здатні стимулювати вироблення і покращувати засвоєння вітамінів групи В і вітаміну К.

- Зміцнюють імунітет. Лактобактерії позитивно впливають на імунну систему: стимулюють вироблення імуноглобулінів (антитіл) і хімічних речовин, що пригнічують запальні процеси в організмі. Підвищують стійкість до інфекцій і захворювань шлунково-кишкового тракту.

НАЗАД